Salmonella Test
Salmonella har igennem flere år været en udfordring for mange virksomheder. Som følge heraf, er der gjort en stor indsats for at nedbringe antallet af Salmonella tilfælde. Mikrobiologiforordningen beskriver en lang række produkter med nultolerance (negativ/25g.) med hensyn til Salmonella, i bl.a. hakket kød, fjerkræ, mælke- og vallepulver, kogte krebs- og bløddyr, snittede frugt- og grønsagsblandinger samt spirer, ost, smør og fløde fremstillet af rå mælk, samt modermælkserstatning og tilskudsblandinger.
Vigtigt med Salmonella test
Derfor er det særlig vigtigt at virksomheder, hvor Salmonella kan forekomme og/eller der er grænseværdi for det produkt som produceres, har et fungerende egenkontrolsystem med gennemtænkte risikovurderinger og værktøjer der kan finde bakterien.
Salmonella test i miljø
I miljø har vi udover almindelige vatpinde, svampe og klude, et spændende produkt, som hedder Path Check Salmonella. Det er rør med medie, som efter prøveudtagning med svaber på overflade inkuberes i varmeskab 18-24 timer og et farveskift indikerer tilstedeværelse af Salmonella. Meget nemt at arbejde med og er i overensstemmelse med ISO 18593.
Salmonella test i råvarer
Til produktanalyser har vi bl.a. de populære RAPID’Salmonella plader som er en hurtig mikrobiologisk metode, der med 18 timers opformering og 24 timer på chromogen plade, hurtigt og nemt aflæses for evt. tilstedeværelse af Salmonella spp. Verificeres med latex kit og er godkendt af både Afnor, NordVal og AOAC.
Salmonella test i færdige produkter
Endnu hurtigere er vores PCR løsning med IQ Check Salmonella. Her kan man med eksempelvis hakket kød få negativt resultat samme dag. Positivt resultat verificeres på Rapid’Salmonella. IQ Check Salmonella er godkendt af Afnor, NordVal, Health Canada og AOAC.